Poznań - gdzie warto kupić skodę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zloty
    Classic
    • 2011
    • 3

ja w fabii mialem 182 z 3 osobami + bagaż .. wiadomo fabka ma 5 biegow a octa 6 wiec powinno byc lepiej
  • Pati
    Classic
    • 2010
    • 14

Witam serdecznie.
    W najbliższym czasie - kwestia tygodnia zamierzam kupić skodę Roomster (bogate wyposażenie) badź Octavię (minimalne wyposażenie - wersja mint) - ciagle się wacham bo różnica w cenie kilku tysięcy, a oba auta mają swoje zalety jak i wady. Mam do Was w związku z tym pytanie, gdzie warto kupowć samochód w Poznaniu - chodzi mi przede wszystkim o wszelkie upusty. Na jazdę próbną umówiony jestem w Sunny co wcale nie oznacza że muszę u nich auto kupić.
    Za wszelkie odpowiedzi z góry wielkie dzięki.

ps. przekleiłem zapytanie z działu powitań, gdyż tam zdaje się że nie można udzielać odpowiedzi.
    Pat

Komentarz

Podjedź na Stare Żegrze, przy zakupie swojej OIIFL odwiedziłem wszystkie salony w Poznaniu i tam dostałem największy upust. Poza tym obsługa na dużo większym poziomie niż w Sunny...

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

Pati, poszukaj użytkownika Danilecio :diabelski_usmiech

Komentarz

• kropeck
          RS
          • 2009
          • 2319
          • Octavia II (1Z3)
          • BLF 1.6 FSI 115 KM

Napisz zapytanie do kolegi danielcio: http://forum.octaviaclub.pl/profile....profile&u=5900

znany na forum z kosmicznych rabatów i cen końcowych. Możesz później podziękować
          Pozdrawiam,
          Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• Pati
            Classic
            • 2010
            • 14

Dzięki za info - do danielcio już napisałem i czekam na odpowiedź. Zastanawia mnie jedynie, czy da aż taki rabacik żeby warto było auto kupować aż w Krakowie.
            Na dzień dzisiejszy dostałęm ofertę 53500 zl za Octavie II wercję MINT z silnikiem 1,6 MPI - ciekawe czy da się jeszcze z tego coś zejść czy to już jest MAX rabat.

[ Dodano: Sob 24 Lip, 10 21:22 ]
            acha - werska goła MINT - kolor do wyboru - oczywiście nie metalik :szeroki_usmiech
            Pat

Komentarz

• Jac_ek
              RS
              • 2009
              • 1733

Zamieszczone przez Pati
              zamierzam kupić skodę Roomster (bogate wyposażenie) badź Octavię (minimalne wyposażenie - wersja mint)
              lepiej kupić model niżej full wypas niż golasa z modelu wyższego - znacznie przyjemniej się podróżuje ;-)

ps. ja kupowałem od Danielcia ;-)
              - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• xxxmikey
                Rider
                • 2010
                • 351

kross12, miło to czytać ops:
                Pati, zaprasza więc do nas, na Unii Lubelskiej
                Moja toczka -> tu

Komentarz

• kecaj
                  RS
                  • 2009
                  • 1511
                  • Superb II (3T4)

Ja akurat mam złe skojarzenia z salonem na Uni Lubelskiej. Jak auto brałem na kredyt to osoba podpisujaca się jaki specjalista ds. kredytów wyliczyła mi takie orpcentowanie, że pokryłoby ono wszelkie upusty jakie miałem dostać. (mam na to dowód w postaci wyceny i symulacji.) W Sunny dostałem i upusty i odpowiednie oprocentowanie w VW Bank.
                  Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Pati
                    Classic
                    • 2010
                    • 14

Tak tylko żeby być uczciwym to póki co w Sunny obsłużono nas bardzo przyzwoicie i jak na razie bez żadnej większej ściemy. Ciągle jednak szukam korzystniejszych ofert. Apropos czy jesteście w stanie powiedzieć ile można utargować na OII FL MINT 1,6MPI :?: (TSI mi nie do końca odpowiada) - niekoniecznie w Poznaniu. Jeszcze raz dzięki za odp.
                    Pat

Komentarz

• TomaszW
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 221
                      • Volkswagen

Jak najdalej od SUNNY jak chodzi o obsługę serwisową. :evil: Zakup prosty i przyjemny ale serwis, obsługa to jakieś nieporozumienie. Na Unii Lubelskiej jeszcze nie serwisowałem wiec się nie wypowiadam. Tam kupowałem auto i żałuje że o naszym forum dowiedziałem się tak późno

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Pati, no wiemy:
                        saport techniczny baj DGW
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm
                        no i nie ma :-)

Komentarz

• xxxmikey
                          Rider
                          • 2010
                          • 351

Pati, targowanie się u nas w salonie jest rzeczą indywidualną. Posedlij na PW dokładniejszą specyfikację samochodu, a postaram się w poniedziałek podesłać Tobie jakąś ofertę ops:
                          Moja toczka -> tu

Komentarz

• Pati
                            Classic
                            • 2010
                            • 14

Czy jak kupię auto w danym salonie to muszę je u nich serwisować :?: :?: :?: :roll:

[ Dodano: Nie 25 Lip, 10 12:47 ]
                            oczywiście tylko w okresie gwarancji.
                            Pat

Komentarz

• Mihau
                              RS
                              • 2009
                              • 7461
                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Pati, nie musisz, bo gwarancja obejmuje wszystkie serwisy na terenie PL i chyba UE ale co do UE mogę się mylic
                              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• loru
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 4286
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Pati
                                Czy jak kupię auto w danym salonie to muszę je u nich serwisować :?: :?: :?: :roll:
                                absolutnie nie, ja kupiłem auto od kolego danielcio (Kraków) a serwisowałem w Mińsku Mazowieckim pod Warszawą.
                                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• shok
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2070
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Mihau
                                  Pati, nie musisz, bo gwarancja obejmuje wszystkie serwisy na terenie PL i chyba UE ale co do UE mogę się mylic
                                  Czy ktoś wie coś więcej na temat serwisowania,napraw itd. na terenie UE auta zakupionego w Polsce. :?:

Komentarz

• brongo
                                    Drive
                                    • 2008
                                    • 75

Zamów dodatkowo (w zasadzie obowiązkowo) siedzenia z regulacją pod lędźwie, bez tego fotele w O2 to koszmar.

Komentarz

• Morgoth
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1116

Zamieszczone przez Pati
                                      Na dzień dzisiejszy dostałęm ofertę 53500 zl za Octavie II wercję MINT z silnikiem 1,6 MPI - ciekawe czy da się jeszcze z tego coś zejść czy to już jest MAX rabat.
                                      Hmmmm nie bardzo wiem czym się podniecasz. To liftback czy kombi?

Zaglądam w cennik (ten z 7-go lipca na rok modelowy 2011) i cóż widzę:
                                      - Octavia II Mint 1.6 Liftback kosztuje 59.699 PLN
                                      - od tej ceny SAP daje 5.000 PLN upustu, czyli wychodzi bez łaski 54.699 PLN

To ja się pytam co dilerzy w Poznaniu, siedzibie SAP, sobie myślą oferując dodatkowo 1.199 PLN rabatu/upustu? Ile to procent? :roll:

Myślę, że spokojnie uda Ci się wytargować cenę na poziomie 50K i/lub wydębić sporo miłych dodatków Jeśli nie ... zmień dilera/miasto.
                                      Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                                      G.B.Show

Komentarz

• Enriquez
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 7685
                                        • Superb III (3V3)

np. na Kraków
                                        Pozdrawiam
                                        Marcin

Komentarz

• Pati
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 14

Chodziło o wersję liftback MINT 1,6 benzyna. Nie da się ukryć iż w Poznaniu niewiele można utargować. Co do 5 tyś rabatu to tylko jak kupujesz za gotówkę jak na kredyt 50/50 (co mnie osobiście intersuje) to upust tylko 3 tyś zł.
                                          Miałem okazję przejechać się octavią 1,6 MPI i niestety muszę przyznać, iż troszeczkę się zawiodłem - chodzi mi o głośność silnika i jego osiągi. Nie ukrywam, iż z dystansem podchodzę do TSI, jednak osiągi te silniki mają zdecydowanie lepsze. No cóż zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie - jako ciekawostkę na dzień dzisiejszy odbiór auta koniec października :shock:

[ Dodano: Wto 27 Lip, 10 20:58 ]
                                          Ps. Jeżdziłem także Roomsterem TSI i okazuje się, iż poza tym, iż auto obrzydliwe z wyglądu zewnętrznego to jednak bardzo fajnie jeździ; no i w środku też sporo miejsca (z tyłu) + fajne możliwości z tylnimi fotelami. Robi się coraz ciekawiej.
                                          Pat

Komentarz

• brongo
                                            Drive
                                            • 2008
                                            • 75

Pati

Mam O2 FL 1.4 TSI od prawie 2 lat i jestem zadowolony jeździ się naprawdę przyjemnie (wcześniej miałem fabię TDI 74KW) , a do salonu szedłem kupić 1.6 FSI, prawdą jest, że niewiele można utargować jeżeli kupujesz tylko jeden samochód, może Ci dołożą radio albo listwy ochronne. Najwięcej można utargować wtedy gdy samochód już jest na placu (ktoś zamówił i nie odebrał). Spytaj się czy maja jakieś auto 'od ręki' i przypominam dodatkowo weź regulację pod lędźwie bo będziesz żałował jak tego nie zrobisz.

Komentarz

• malysmok
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 36

Gdzie w Poznaniu warto kupić Skode?

Chyba nigdzie. Ja po swoją jechałem aż do Opola

Pozdrawiam,

Komentarz

• ahge
                                                Drive
                                                • 2009
                                                • 64

Podumowując moje wędrówki po salonach w Poznaniu mogę powiedzieć, że:
                                                Sunny na Obornickiej - trafiłem na faceta który chciał mi wcisnąć to co miał na stanie, teksty typu, a po co Panu światła przeciwmgielne itp.
                                                Salon Skodex na Czarnkowskiej - kompletny zlew na klienta, oglądaliśmy z żoną octavie chyba z 10 minut i nikt nie podszedł, ani się nie zainteresował co my tam robimy, a dodam, że w salonie oprócz nas był jeden klient odbierający samochód. Podszedłem do handlowca, z łaski swojej zrzucił na pasek pasjansa i zrobił kalkulację, "mógł" zaproponować tylko rabat w wysokości 2000 zł, czyli taki jaki był na ulotce
                                                W końcu kupiłem w Skodexie na Unii Lubelskiej - podejście poprawne, bez fajerwerków, ale sprzedawcy konkretni, chociaż o pierwszą wycenę na maila prosiłem się tydzień

Komentarz

• kecaj
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 1511
                                                  • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez Pati
                                                  ... Miałem okazję przejechać się octavią 1,6 MPI i niestety muszę przyznać, iż troszeczkę się zawiodłem - chodzi mi o głośność silnika i jego osiągi...
                                                  Ja mam takie auto od ponad roku i jestem bardzo zadowolony. U mnie jest w środku bardzo przyjemnie. Nie wiem co ludzie mają na mysli pisząc, że silnik jest głośny. Każdy ma inne odczucia. Tylko mierniki mierzą wszystko równo (pod warunkiem, że mają ważny certyfikat).
                                                  A co do osiągów? Na nasze drogi według mnie są wystarczające.
                                                  Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

Pracuję...